Usluge i proizvodi

Protetika

Implatanti

Riječ je o laganom, bezbolnom, kratkom i sigurnom zahvatu, koji se izvodi ambulantno i u lokalnoj anesteziji.

Svakom pacijentu se pristupa individualno i ovisno o rendgenskoj snimci (stanju očuvanosti čeljusnih kosti).

ŠTO SU IMPLANTATI?

Implatanti

ImpIantati su umjetni nadomjesci zuba.
Oni se ugrađuju u kost gornje ili donje čeljusti te zamjenjuju korijen zuba, a s vremenom potpuno i srastaju s kosti te postaju jedinstvena cjelina s čeljusti pacijenta.
Njihova namjena je podupiranje nadomještenog zuba.

Rezultati zahvata su uspješni i bez ikakvog rizika.

 

 

CAD-CAM PROTETIKA

cad cam protetikaCAD-CAM tehnologija ne predstavlja posebnu vrstu keramičkih materijala već specijalan način obrade već gotovih keramičkih i cirkonskih blokova.

CAD-CAM tehnologija zauzima važnu ulogu u kreiranju novih ideja, postupaka i materijala.

Zahvaljujući ovoj modernoj tehnici, doktorica Maračić Pende izrađuje protetske radove u cirkonu te novim estetskim keramičkim materijalima, a preciznost ovog sustava omogućava savršeno nasjedanje rada.

 

VRSTE KRUNICA:

Keramika

Zahvaljujući ovoj tehnologiji pacijenti se danas mogu odlučiti za potpune keramičke krunice. Takve krunice u sebi ne sadrže metal čime se ne utječe na boju nadomjestka.

Iritacije gingive kao i njeno pigmentiranje postaju prošlost. Zahvaljujući prozirnosti keramike nadomjestak se savršeno uklapa sa okolnim zubima, a dizajn blokova je takav da u potpunosti odgovara caklini, dentinu i vratu prirodnog zuba.

cirkonCirkon

Cirkonske krunice se rade kod pacijenata koji traže vrhunsku kvalitetu i estetiku.

Ovaj materijal je odnedavno zauzeo vrlo važno mjesto u fiksnoj protetici. Naime, u želji da imaju zube koji izgledom ne odudaraju od njihovih prirodnih pacijenti sve češće traže bezmetalne krunice. Cirkon pokazuje bijelu boju koja je najsličnija prirodnim zubima. Cirkon je također i vrlo biokompatibilan materijal koji je testiran na biološku podnošljivost s obzirom na cititoksičnost i nadraživanje. Njegova vrijednost čvrstoće, tvrdoće i lomne žilavosti je impresivna, a zbog estetike njegova je primjena u stomatološjoj protetici sve češća.

LJUSKICE

Postavljanje porculanskih ljuskica je suvremena metoda estetske stomatologije čija uporaba se danas najčešće koristi kao tehnika uljepšavanja osmjeha. Ljuskice su tanke i prozirne te se lijepe na prednju površinu zuba. Njima možemo mijenjati oblik, veličinu, položaj i boju prirodnih zuba, ispraviti manje ortodontske nepravilnosti ili zamijeniti stare, neestetske kompozitne ispune.

KADA KORISTIMO LJUSKICE?

Ovisno o uzroku neatraktivnog izgleda zubi keramičkim ljuskicama možemo riješiti gotovo svaki estetski problem.

STARENJE ZUBI: Zubi se prirodno troše, odnosno kako starimo tako i oni postaju skloniji krhanju i drugim neželjenim pojavama.
ISTROŠENA CAKLINA: Sa godinama tanka translucentna supstanca koja prekriva zube postaje istrošena te gubi boju. Takve promjene boje i istrošenost mogu biti prirodne ali i uzrokovane genetskom predispozicijom.
*Nerijetko su i rezultat konzumacije zašećerenih napitaka, čaja ili kave, pušenja, korištenja nekih lijekova i drugog.
GENETIKA: Neki ljudi imaju urođeno neprirodne razmake (dijastemame) između zuba koji sa godinama postaju sve veći te se šire.
NEPRAVILNI ZUBI: Nepravilni zubi te neujednačen zagriz može uzrokovati abraziju ili potpunu istrošenost.

Primjeri iz naše ordinacije:


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok