Česta pitanja

/

Koje su posljedice zubnog nakita?

Koje su posljedice zubnog nakita?

Ukrašavanje zubi, također poznato kao zubni nakit ili zubni dragulji, uključuje pričvršćivanje malih ukrasa ili dragulja na površinu zuba u estetske svrhe. Nakit za zube može dodati jedinstven i personalizirani dodir vašem osmijehu rađen na brz i bezbolan način. Postoje razne opcije za nakit koje se razlikuju po materijalima, trajnosti i izgledu. 

 

No, postoji rizik od oštećenja zubne cakline ili okolnog tkiva desni ako se postupak ne izvede ispravno. Područje oko zubnog kamena može postati teže čistiti, povećavajući rizik od nakupljanja plaka, karijesa i bolesti desni ako se ne održava pravilna oralna higijena. Nakit može ometati određene stomatološke zahvate, kao što su čišćenje zuba ili tretmani, i možda će ga trebati privremeno ukloniti.

 

Postoji ograničeno istraživanje o dugoročnim učincima nošenja zubnog nakita, uključujući njegov utjecaj na strukturu zuba, oralno zdravlje i cjelokupnu funkciju zuba. Prije nego što odlučite ukrasiti svoje zube, važno je pažljivo razmotriti ove prednosti i nedostatke i konzultirati se sa stomatologom kako biste bili sigurni da je to prikladna opcija za vas.