Česta pitanja

/

Kako pravilno prati zube?

Kako pravilno prati zube?

Pravilno pranje zubi ključno je za održavanje dobrog oralnog zdravlja. Započnite odabirom četkice za zube s mekim vlaknima i paste za zube. Nanesite pastu za zube veličine graška na četkicu i držite je pod kutom od 45 stupnjeva u odnosu na desni. Četkica bi trebala pokrivati površinu zuba i mesa jednako.

 

Četkajte nježno kratkim potezima, fokusirajući se na sve površine zuba i liniju desni. Pobrinite se da četkate najmanje dvije minute, dva puta dnevno, i ne zaboravite očistiti jezik. Nakon četkanja temeljito isperite usta vodom.

 

Uz četkanje zubi, korištenje konca neka vam postane svakodnevna navika za čišćenje između zubi i uklanjanje naslaga. Korištenje vodice za ispiranje usta može pružiti dodatne prednosti, ali nije zamjena za četkanje i čišćenje zubnim koncem.

 

Ne zaboravite zamijeniti četkicu za zube ili glavu četkice svaka tri do četiri mjeseca i redovito posjećujte svog stomatologa radi pregleda i profesionalnog čišćenja svakih šest mjeseci. Slijedeći ove korake dosljedno, možete učinkovito oprati zube, promičući oralno zdravlje i samouvjeren osmijeh.