Česta pitanja

/

Kad je najbolje nositi aparatić za zube?

Kad je najbolje nositi aparatić za zube?

Idealno vrijeme za početak nošenja aparatića ovisi o individualnim čimbenicima kao što su ortodontske potrebe, razvoj zuba i cjelokupno oralno zdravlje. Ortodontski tretman obično počinje tijekom djetinjstva ili adolescencije kada čeljust još raste i zubi bolje reagiraju na pokrete. Mnogi ortodonti preporučuju početnu procjenu oko 7. godine života kako bi se otkrili bilo kakvi rani znakovi ortodontskih problema.

Međutim, ortodontski tretman nije ograničen samo na djecu i adolescente. Mnogi odrasli također imaju koristi od proteza za ispravljanje pogrešnog položaja, pretrpanosti ili problema sa zagrizom. Najbolje vrijeme da počnete nositi aparatić kao odrasla osoba je kada ste predani procesu liječenja i održavanju dobre oralne higijene.

U konačnici, odluku o započinjanju ortodontskog liječenja treba donijeti u dogovoru s ortodontom koji može procijeniti vaše individualne potrebe i preporučiti najprikladniji plan liječenja. Rana intervencija ponekad može spriječiti potrebu za opsežnijim liječenjem kasnije u životu, ali ortodontsko liječenje može biti uspješno u bilo kojoj dobi uz pravilnu njegu i nadzor.