Česta pitanja

/

Je li invisalign bolji od fiksnog aparatića?

Je li invisalign bolji od fiksnog aparatića?

Odluka jesu li Invisalign ili tradicionalni fiksni aparatići bolji ovisi o nekoliko čimbenika. Invisalign nudi prednosti u pogledu izgleda, jer su praktički nevidljivi, a obično su udobniji zbog svoje glatke plastične konstrukcije. Njihova mogućnost uklanjanja također olakšava oralnu higijenu i raznoliku prehranu. Međutim, Invisalign možda nije prikladan za teške ortodontske probleme, a nošenje aparatića potreban broj sati dnevno ključan je za učinkovito liječenje.

 

S druge strane, tradicionalni fiksni aparatići vrlo su učinkoviti za ispravljanje širokog spektra ortodontskih problema, uključujući i teže slučajeve, a zahtijevaju manje samodiscipline budući da su uvijek na mjestu. Iako mogu biti manje estetski ugodni i uzrokovati određenu nelagodu u početku, napredak u ortodontskoj tehnologiji ih je s vremenom učinio udobnijima i manje upadljivima.

 

U konačnici, izbor između Invisalign i tradicionalnih aparatića ovisi o individualnim preferencijama, ortodontskim potrebama i razmišljanjima o načinu života. Savjetovanje s ortodontom može vam pomoći da odvagnete ove čimbenike i donesete informiranu odluku prilagođenu vašim specifičnim okolnostima.